maanantai 30. kesäkuuta 2014

Juoksukoulua ja pihatreenejä

Juoksutekniikkaa on nyt muutaman kerran käyty opettelemassa ja tuntuu ihan hyvältä.
Kyseessä on Pose Method tekniikka, eli karkeasti sanottuna päkiäjuoksua, mielellään paljasjalka kengillä.

Jos joskus tulee mahdollisuus osallistua tekniikka opetukseen tässä aiheessa niin suosittelen lämpimästi.

Coopperinkin sai käydä juoksemassa, ja pitihän sinnekin itsensä tunkea. Pelkäsin, että lonkka ei kestä juoksemista vaikka olin aika positiivisella mielellä siinä mielessä että coopperi juostiin urheilukentällä, joten alusta oletettavast on/oli pehmeämpi kuin asfaltilla.

No, niin.. se 600m oli kuitenkin sielläkin rajana jonka jälkeen lonkkaa alkoi särkemään, mutta ajattelin että 12m nyt menee vaikka hampaat irvessä klenkuttaen. No menihän se mutta kyllä se matkassa näkyi VAIVAISET 1860m!! miten surkeaa! Vaikka onhan se tuossa taulukossa "normaalin" puolella. Syksyllä tavoiteena päästä hyvän puolelle..

Opettaja on kuitenkin hyvin kannustava ja oletettavaa on että elokuun lopussa kun tekniikka kurssi loppuu ja on vähän päästy enemmän perille juoksutekniikasta niin tulos paranee.

täältä
Pihatreeneissäkin olen nyt kolmesti käynyt, se koostuu kiertoharjoittelusta, missä vaihtelevasti on nyt ollut  syväkyykkyjä, kahvakuulan heilautuksia, lankkua "oikein" ja "käänteisesti", kelkan vetoa ja renkaan työntöä ("nosto" pään yläpuolelle). Mielenkiintoista ja kokonaisvaltaista. Eri pisteiden välllä hölkätään, tai juoksukoululaisilla omia tekniikka harjoituksia.

Siinä määrin kiinnostus on herännyt että harkitsen tekniikkakurssille osallistumista, kunhan ajankohdat saan natsaamaan omiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti