perjantai 24. tammikuuta 2014

Kuulumisia..

Tässä olen nyt käynyt fyssarilla hoidattamassa lonkkaani nelisen kertaa. Voitteko uskoa että hän on keksinyt niin älyttömän haastavia liikkeitä tehtäväksi ettei tosikaan.

Kokoajan pitää hokea itselle "ei voimaa, vaan hallintaa".

Nyt alkaa jo sujumaan yhden jalan minikyykyt mutta muissa on sitten ihan tarpeeksi haastetta. Esim kylkimakuulla toisen jalan ylös nostaminen, jalkaterä aavistuksen uloskiertäen. Sinällään liike ei ole haastava, mutta kun se pitäisi tehdä tuolla keskimmäisellä pakaralihaksella (m. gluteus medius), eli helpoin tämä liike on tehdä selkä ja jalat seinää vasten ja pitää jalkakin koko liikkeen ajan seinässä, nostetaan sen verran että mikään muu lihas ei tekisi töitä.. (kokeilkaapahan, eli kyljessä ei saa tuntua, eikä reisissä)

Tai, siten että pitää kantapäät yhdessä ja nostaa polvea ja tavoitteena saada jalka vaakatasoon (ne kantapäät pysyy yhdessä!). Lantion tulee pitää hallinnassa eikä saa keikkua miten sattuu. Tällä hetkellä mun pitää jo siirtyä seinästä irti ja se tuo suuria haasteita pysyä "pystyssä" kylkiasennossa.

Viikonlopusta tulossa huippu jännittävä, huomenna junalla kohti Tamperetta ja Varalaa, kurssille lasten uinninohjauksen perusteista. Ensviikolla sitten alkaa uimaopettajaksi opiskelu. Kaikea jännää luvassa ettei meinaa housuissaan pysyä.

täältä


 Samalla pitäisi malttaa lukea tenttiin aiheesta Liikunta, terveys ja ravitsemus. Luennoitsia peloitteli 3 tunnin tentillä, sisältäen 2 esseetä, 2 vähän lyhempää esseetä ja 6 knoppia


Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014


plus lihakset vatsasta alaspäin. Tai niistä oikeastaan täytyy "vaan" tietää se että mitkä lihakset tekee työtä missäkin liikkeessä.

Jos jollaoin on vinkata erittäin hyvää anatomian kirjaa (suht edullisesti luonnollisesti) niin vinkatkaa, kiitos!

Mies antoi myös luettavaa, varmasti erittäin hyödyllinen kirja ja pitääkin jostain repiä aikaa lukea sitä. Suosittelen kaikkia, jotka haaveilevat oman yrityksen perustamisesta lukemaan kyseisen opuksen, vaikka olen vasta silitellyt kirjan kansia. Sen verran hyvää kirjasta olen kuullut.

http://www.taivasjahelvetti.fi/



Huomaan taas tekevenäi kaikkea muutakuin mitä pitäisi (eli opiskella ja tehdä tehtäviä), olen asettanut tavoitteeksi saada tänään  valmiiksi 3 terveyttä edistävää liikunta suunnitelmaa ja pohtimiset siitä millaiset mahdollisuudet testihenkilöillä on toteuttaa kyseistä ohjelmaa ja sen vaikutukset seuraavan 10 vuoden aikana. Huh!

Päivääkään en ole vielä katunut lähtöäni opiskelemaan liikunta-alalle. Tässä on mun tulevaisuus.

täältä






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti