tiistai 4. helmikuuta 2014

Uintiopettajaksi opiskelun aloitettu

Takana suhteellisen rankka viikonloppu, uintia viikonlopun aikana tuli tehtyä yhteensä 4,5tuntia. Pientä flunssanpoikasta ilmassa, semmoista mikä ei mitenkään vaikuta yleiskuntoon vielä mutta korvissa tuntuu hassulta.

Mistä johtuen jäi sitten 4m sukellus (2x renkaan haku) suorittamatta, kaksi kertaa pääsin kertaalleen mutta en sitä toista peräkkäistä vaadittua. Tällä kertaa ei ollut korvatulppia matkassa joten osa syy myös siinä. Suurin syy oli se että yllätyksenä tuli täysin se, että sukellus tehdään ilman uimalaseja.

Olen harjoitellut sukellusta lasien ja korvatulppien kanssa ja silloin ei ole mitään ongelmia, mutta nyt.. Opettaja ei tietenkään niitä korvatulppiakaan suosittele, koska paineenvaihtelun takia saattaa käydä niin että imeytyvät korvaan ja niitä ei saa pois. Noh.. katsellaan mitä tekisin.
Samahan siihen kyllä pätee kuin lasien käyttämättömyydellekin, harvoin siellä altaanreunalla ollessa ne lasit on otsalla että sais nopeasti silmille jos tulisi tilanne että joku täytyy käydä sukeltamassa sieltä altaan pohjalta.

Tekniikoita käytiin läpi ja vaikka itsekin olen tekniikka koulun käynyt täytyi taas todeta että vaikka kuvitteli osaavansa uida niin en osaakaan.. Toki pääsen eteenpäin sujuvasti ja myöskin olen testatusti uimataitoinen (pulahdus uintisyvyiseen, eli ison altaan syvään päähän, veteen ja uida yhtäjaksoisesti 200m josta vähintään 50m selkäkroolia)




Paljon asioita mitä pitää harjoitella, tekniikoita sujuvammaksi, kuivanäyttöjen opettelua, starttilähtöä, pääedellä 1m laudalta hyppyä... Tähän samaan syssyyn alkoi ja alkaa alkeis- ja jatkouimakoulujen vetäminen vesipeuhuloiden lisäksi.

Maanantai iltapäivällä alkoi kurkussa tuntumaan kummalliselta, mutta ajattelin ettei siitä mitään haittaa ole, vaikka menenkin hallille vetämään jatkouimakoulun (45min) ja kaksi vesipeuhua (yhteensä tunti)..

No, kertaalleen astmalääkettä jatkiksen jälkeen ja meno jatkui, kotiin päästyä totesin että on vähän heikompi olo. Kuume nousi illan aikana 38,8 päätä särki, kurkkua, keuhkoja, silmiä, takareisiä (?) ja selkää. siinä huoneesta toiseen kontatessa ja lähes itkua väännelessä mies kyselee joko pitää soittaa päivystykseen, no ei soitettu ja aamulla olo olikin jo parempi. Kuumetta edelleen ja näin iltaa kohden nousussa. Päätä särkee edelleen ja reisiä. Istumaan meno on tuskaa..

Maanantaina kului peuhatessa 876kcal
Sunnuntaina 522kcal
Lauantaina 767kcal

Joten kun ajatellaan uintiopettajan työtä, kyllä siitä ihan kunnon treenin saa aikaiseksi kun peuhaa niitten lasten kanssa eikä vaan kertaalleen näytä lapsille miten juttuja tehdään ;)

Kaikenkaikkiaan viikonloppu oli erittäin antoisa, mielenkiintoinen ja opettavainen. Innolla odota seuraavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti