torstai 10. lokakuuta 2013

Nopean painonpudotuksen ihannointi vs hidas painonpudotus

Jonkin aikaa miettinyt sitä, miksi dissataan meitä jotka ovat hitaasti painoaan pudottaneet.
Mikä siinä nopeassa painonpudotuksessa on niin paljon parempaa kuin hitaassa?


täältä

Tämä vajaan 15kg pudotus mikä mullakin on takana on kiloissa ihan merkittävä, mutta koska aikaa siihen on mennyt reippaasti yli vuosi, niin se ei olekkaan enää niin hyvä juttu. Tai ei mikään saavutus, ainakaan jos nettikirjoituksiin on uskomista.

Monet on sitä mieltä että nopeassa painonpudotuksessa motivaatio pysyy korkealla koska tuloksia tulee, eikö niitä muka tule hitaassa painonpudotuksessa? No tulee kyllä! Kyllä myönnän sen, että motivaatio on ollut koetuksella, on ollut useasstikin mutta kun on tehnyt sen päätöksen että aikoo onnistua niin silloinhan onnistutaan.
Yhtälailla, nopeillakin voi tulla motivaation puutetta kuinka moni jatkaa siitä huolimatta ja kuinka moni antaa periksi..


Eikö muka hitaasti laihduttamalla voi omaksua terveellisiä elämäntapoja, saada tuloksia ja oppia hallitsemaan painoaan samalla tavalla kuin nopeasti hoikustivat?

Jos opettelen heti alusta alkaen syömään oikein, paino tippuu hitaasti mutta opinpahan samalla. Jos paino tippuisi nopeasti erinäisten kuurien ansiosta/suurella energiavajeella täytyisi opetella kuurin jälkeen taas syömään oikein ja kunnolla.. jolloin paino ehkä taas vähän nousee kunnes taas tippuu että pääsee "ylläpito" vaiheeseen.

täältä
Mutta.. etipä netistä tietoa miten laihduttaa hitaasti, etpä muuten löydä kovinkaan paljoa.
Jokapuolella ihannoidaan nopeaa paino pudotusta, neuvot mitä löytää on pähkinänkuoressa "näillä neuvoilla laihdut nopeasti".

Patrik Borg, tuo pöperöproffa (jota oikeasti kannattaa kuunnella) tiivistää blogissaan pysyvästä painonpudotuksesta näin:

1) Pohdi oletko puhki, umpistressaantunut tai koetko elämän mielekkyyden muuten vain kyseenalaisena.
2) Pidä huoli, että syöt vapautuneesti ja syyllistymättä.
3) Opettele millä rytmillä 
4) Vihanneksia, hedelmiä ja marjoja
5) Syö päivässä vähintään 1, mutta mieluiten kaksi kunnon ateriaa
6) Koita siinä muussakin syömisessä pitää edes jotain tolkkua. Hyvä nyrkkisääntö on, että niin kauan kuin syöt enimmäkseen ruokaa etkä jotain epämääräistä herkkua, härpäkettä tai ultrakuorittua ravintoa et voi mennä pieleen

Vuoden verran tuossa opettelussa helposti menee. Varsinkin kohdissa 1 ja 2 jos ne on pielessä. Mutta jos nyt aloittaa niin vuoden päästä asiat voi olla paljon paremmin   

Laihdutus pysyvästi tehdään näin - perässä vaan ohjeiden mukaan

Ylläolevasta linkistä pääset lukemaan koko kirjoituksen ja siellä avataan mainitut kohdat laajemmin.
Eli jos opetteluun menee Borgin mukaan helposti vuosikin niin voiko oikeasti nopealla painonpudotuksella oppia hallitsemaan painonsa?

täätlä
 
täältä
Nopeasti laihduttaessa ei muuten hävitä läskiä kuin murto-osan. Suurin osa lähtee nesteinä ja lihaksina. Hitaasti pudottaessa suurin osa tiputetuista kiloista on läskiä.
Esimerkkinä, marraskuussa 2012 painoin 70,3kg kesäkuussa 2013 64,7kg. 
InBody720 kohon koostumusanalyysin mukaan tässä välissä läskiä oli hävinnyt 5,6kg (rasvamassa 19.11.2012 27,1kg, rasvamassaa 6.6.2013 21,5kg), kokonaispudotuksen ollessa 5,6kg.
Lihasmassa oli tänäaikana noussut 100g.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti