perjantai 31. elokuuta 2012

Wuhuu!

Aamupaino 74,4! Eli -700g viikossa, aika hyvä fiilis.

Eilinen meni syömistenkin suhteen aika hyvin, vai mitä sanotte..




Ei yhtään punaista pallukkaa!
Herkut on keltasena, koska aamupuurossa oli vadelmahilloa (äitin tekemää) ja välipalaksi söin Leaderin so-lo-carb proteiini patukan (makkuna omena-kaneli-suklaa-pulla)

* Hyvä! Tämän päivän ruokavaliossasi on riittävästi kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä.

Kasvisten, vihannesten, hedelmien, marjojen ja sienten määrä ruokavaliossasi on nyt erinomainen eli 668.5 grammaa. Kiloklubin vähimmäissuositus on 600 grammaa.

* Päivittäinen energiansaantisi on kohdallaan.
Proteiinien osuus ruokavaliosi kokonaisenergiasta on 30% ja rasvan osuus 33%. Lisäksi rasvoista on tyydyttyneitä rasvoja 24%.
Kiloklubin suositus proteiinien osuudeksi kokonaisenergiasta on 15-35%. Rasvaa tulisi olla 25-65%, joista tyydyttyneitä rasvoja alle 33%.

* Liian suuri osa tämän päivän ruokavaliosi energiasta tulee energiapitoisista herkuista ja naposteltavista.

15 % ruokavaliosi kokonaisenergiasta tulee nyt energiapitoisista herkuista (makeiset, leivonnaiset, sipsit, soseet ja muut kylläisyyttä huonosti pitävät tuotteet). Kiloklubi suosittelee herkkujen osuudeksi alle 10 %.


* Lisää ruokavaliosi ravintokuitujen kokonaismäärää tämän päivän ruokavaliossasi.

Ruokavaliossasi on nyt 24 g kuituja, mikä on jo kohtuullinen määrä. Tavoittele kuitenkin vielä 25 gramman määrää. 


Liikunta puolestaan eilisen 45min crossari session jälkeen näyttää tältä


  * Viikoittainen kulutuksesi liikunnan avulla on sopivalla tasolla. Jatka samaan malliin!

Tuloksellinen laihdutusohjelma sisältää muutoksia sekä ruokavaliossa että liikkumistottumuksissa. Liikunta lisää kaloreiden kulutusta ja auttaa negatiivisen energiatasapainon aikaansaamisessa. Laihduttajan olisi hyvä liikkua viikkotasolla ainakin 1500 kilokalorin edestä viikossa. Sinulla tämä tavoite täyttyy. 


* Sinulla liikuntaa on jo 4 päivänä viikossa. Tähtää vielä siihen, että liikut ainakin 5 päivänä viikossa.

Laihduttajan on hyvä liikkua joka päivä. Runsas liikunta paitsi kuluttaa kaloreita, myös tehostaa elimistön kykyä käyttää rasvaa energiaksi. Lisäksi liikunta normalisoi elimistön nälkäkeskuksen toimintaa ja opettaa paremmin kuuntelemaan kehon viestejä. Sinulla liikuntaa on jo jonkin verran, mutta pyri siihen, että liikut joka päivä. Varaa vaikka kalenteristasi selkeästi aikaa liikunnalle. 


* Viikko-ohjelmassasi on nyt sopivassa suhteessa eri tehoista liikuntaa. Jatka samaan tapaan!

Laihdutusliikkujan on hyvä välttää raskastehoista liikuntaa ja suosia keskiraskasta ja kevyttä liikuntaa. Vähintään 25% viikkoliikunnasta tulisi olla keskiraskasta (65–80% maksimisykkeestä tai MET 4–8), enintään 35% kevyttä (alle 65% maksimisykkeestä tai alle MET 4) ja enintään 15% raskasta (yli 80 %maksimisykkeestä tai yli MET 8). Matalalla ja keskiteholla liikuntaa pystyy harrastamaan pitempään ja useimmin, ja sen avulla voi parhaiten lisätä kalorinkulutusta. Liian rasittavat liikuntakerrat johtavat väsymiseen ja liikuntataukoihin. 


* Viikko-ohjelmassasi on sopivassa suhteessa aerobista harjoittelua, lihaskuntoharjoittelua ja liikkuvuusharjoittelua. Jatka samaan tapaan!

Tärkeintä laihduttajalle on aerobinen liikunta, sillä tyypillisesti se kuormittaa yhtäjaksoisesti isoja lihasryhmiä ja kuluttaa sen vuoksi suhteellisesti eniten kaloreita. Lihaskuntoliikunta taas lisää lihasten kestävyyttä ja voimaa sekä lisäksi kiinteyttää. Liikkuvuusharjoittelu puolestaan lisää tasapainoa ja ehkäisee kaatumisia sekä liikuntavammoja. 


Viikonlopun liikuntasuunnitelmia pää täynnä, tarjolla olisi Zumbaa ja Sh´bamia yhdessä tilaisuudessa ja jumppamaratonia toisaalla.. Omalla kotisalilla ei ole lauantaina tunteja ollenkaan (kuntosali on kyllä auki).. mitä teksisi. Pitäiskö tänään käydä pienellä lenkillä ja lauantai olisi runsaasta tarjonnasta huolimatta lepopäivä ja sunnuntaina sitten sitä combattia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti