maanantai 28. tammikuuta 2013

Vihreitten pallukoitten metsästys meni mönkään

No, se olisi ollut kyllä saavutettavissa sillä normaalilla syömisellä mihin olen tottunut, mutta tämä uusi PTn laatima ruokavalio ei tuottanut onnea.. tai en vaan vielä osaa valita niitä oikeita vaihtoehtoja sieltä.


Torstaina aloitin siis, kuten näkyy silloin on vielä kaikki vihreenä, johtuen aamupala "virheestä" luin ruokaohjetta kännykällä ja pienen ruudun takia teksti tiivistyi siten että kaksi vaihtoehtoa näytti yhdeltä ja otin siis sen.
Sinänsä se oli  hyvä, kalorit pysyi kohtuullisena, toisin  kuin  sen jälkeisinä päivinä, mielestäni aivan liian vähän, vaikka onhan tälläkin juuri ja juuri pärjännyt ja jaksanut vielä treenatakin.

Energia palukan punaisuus loppuviikossa vinkuu sitä kun proteiinin osuus on  päivän energiasta liian suuri, eli yli sen suositellun 35%. Tämä onkin ollut se merkittävin vaihdos ruokavaliolla. Hiilareiden ja proteiinien osuus on "vaihtanut" paikkaansa. (ja mä  en vielä edes ota proteiinilisää!)

Kuitujen punakkuus johtuu siitä, että ne viljatuotteet joita olen syönyt ei ole runsaskuituisia. Niinä päivinä en ole syönyt ruisleipää mutta lautasella on ollut perjantaina täysjyvävehnänuudelia, jossa kuituja on 10g/100g ja sunnuntaina täysjyväriisiä. Nuudelit/pastat/riisi taas ei kiloklubissa kirjaudu runsaskuituisina, vaikka sitä olisivatkin.

Sunnuntain herkku, proteiinipatukka 35g liian suuri osuus päivittäisestä energiasta tuleee herkusta 11% kun pitäisi olla alle 10%.

Kokoviikon energiavaje 6413kcal

Rehellisesti sanottuna, olen sitämieltä, että tällä ruokavaliolla energiansaanti on törkeen vähän.
Ainakin suhteutettuna viikon liikuntoihin nähden. Niitäkin oli ehkä vähän liikaa..

Teho punaisella, koska mukana ei ole tarpeeksi kovatehoista liikuntaa, vain 23% kun pitäisi olla 25%
Vaihtelu, liikkuvuutta parantavaa liikuntaa vain 4% kun pitäisi olla 5%. Viikon venyttely jäi välistä, se riittää laittamaan tuon punaiselle.

Maanantaina: Kerhokävelyt  pulkkia vetäen yhteensä 8km  n. 2t, 45min attack
Tiistaina: 1t kuntosali, 1t balance
Keskiviikkona: Kerhokävelyt pulkkia vetäen yhteensä 8km n2t. hiihto 20min (hurjaa lasten kanssa)
Torstaina: crossari 20min, kuntosali 1t 20min
Perjantaina: lepopäivä
Lauantaina: uinti 1t (2000m)
Sunnuntaina: kuntosali 1t30min

Tämä viikko on ns. palautusviikko. Suunnitelmissa vain kolmelle päivälle liikuntaa. 2 kuntosalia ja yksi uinti. Tekee varmasti ihan  hyvää.
Vajeetkaan ei jää sitten niin kamalan suuriksi, vaikka olenkin PTn ruokavaliolla.

Mutta täytyy sanoa, kyllä tällä tulosta saa, viikossa -1,1kg vaikka koko viikkoa en ole tällä ruokavaliolla ollutkaan. Aamun paino siis 69,2kg eli tuo -10% painonpudotus olisi saavutettu..
Eli normaalipainoon matkaa 6,8kg...



1 kommentti: