sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Herkkupäivän tilinteko

Yhteiskalorimäärä huimat 2776kcal!
Mutta jos haluaisi "huijata" itsenään, näinä viiden päivän aikana mitä olen kiloklbiin merkinnyt olen syönyt yhteensä 8872kcal kun olisin saanut syödä 9405kcal edestä. Joten vajetta jäi 533kcal, mutta silti on vähän syyllinen olo.
Eilen olisi IHAN hyvin voinut jättää syömättä sen viimeisen suklaapatukan (Lidlin Mars tyylinenpatukka)

Se mihin eilisen suhteen olen tyytyväinen, sipsejä söin vain 60g! "Entisessä" elämässä vedin hyvinkin puolet siitä megapussista, järkyttävää!
Muitaherkkuja sipsien ja suklaapatukan lisäksi oli päivälliseksi nautittu kanahampurilainen, Kokkikartanon kaupasta ostettu. Sisälle mätin Taffelin LemonCrass dippikastiketta, halloumijuustoa, salaattia, tomaattia, punasipulia ja koskenlaskijaa!

Liikuntaa ei tullut harrastettua yhtään.


* Hyvä! Tämän päivän ruokavaliossasi on riittävästi kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä.

Kasvisten, vihannesten, hedelmien, marjojen ja sienten määrä ruokavaliossasi on nyt erinomainen eli 982.3 grammaa. Kiloklubin vähimmäissuositus on 600 grammaa. ("herkuissa" oli paljon vihanneksia dipattavana")

* Tämän päivän ruokavaliossasi rasvojen laatua pitää parantaa.

Ruokavaliosi rasvojen kokonaismäärästä 35% on tyydyttyneitä rasvahappoja. Osuuden pitäisi olla alle 33%.

Olet valinnut ruokavalioosi liian vähän pehmeitä, tyydyttymättömiä rasvoja. Niitä saat runsaasti mm. kasviöljyistä, salaattikastikkeista ja margariinista. Niiden sopiva saanti edistää terveyttäsi ja edesauttaa painonhallintaasi. Vähennä tyydyttyneen rasvan osuutta valitsemalla nykyistä vähärasvaisempia maito-, liha-, ja einesvalmisteita ja vältä kovetettuja kasvirasvoja. Vähennä myös rasvaisten makeisten ja suolapalojen määrää. 


* Liian suuri osa tämän päivän ruokavaliosi energiasta tulee energiapitoisista herkuista ja naposteltavista.


21 % ruokavaliosi kokonaisenergiasta tulee nyt energiapitoisista herkuista (makeiset, leivonnaiset, sipsit , soseet ja muut kylläisyyttä huonosti pitävät tuotteet). Niiden osuuden pitäisi olla alle 10% , mutta tähtää aluksi siihen, että osuus olisi ainakin alle 15%.

Liiallinen sokerin ja tyydyttyneiden rasvojen saanti vaikeuttaa painonhallintaa ja heikentää terveyttä. Tarkista ennen kaikkea ruokailurytmisi ja se, että syöt riittävästi kunnon ruokaa. Nämä auttavat kohtuullistamaan etenkin illalla iskeviä mielitekoja.
Tämän päivän ruokavaliossasi on liikaa herkkuja. ( I KNOW! mutta se oli tarkoituskin)

Ruokavaliossasi on 118 g energiapitoisia, mutta huonosti kylläisyyttä pitäviä ruokia. Kiloklubi suosittelee tällaisten herkkujen määräksi alle 100 g päivässä.

Voit syödä energiapitoisia herkkuja, mutta ei päivittäin eikä suuria annoksia. Reilujen ruoka-annosten syöminen tasaisesti pitkin päivää auttaa osaltaan kohtuullistamaan mielitekoja – samoin se, että annat itsellesi luvan syödä herkkuja silloin tällöin. 
* Tämän päivän ruokavaliosi viljatuotteet eivät ole tarpeeksi runsaskuituisia.

Ruokavaliosi viljatuotteista 31% on runsaskuituisia. Kiloklubi suosittelee, että ruokavaliosi viljatuotteista vähintään 75% olisi runsaskuituisia, mutta tähtää aluksi ainakin siihen, että niitä olisi edes yli 50%. Viljatuotteiksi määritellään vähän käsitellyt, pienen energiatiheyden kokojyvätuotteet, kuten leivät, murot, puurot ja myslit. Riisi ja pastatuotteet eivät lukeudu näihin.

Viljatuotteista kannattaa valita runsaskuituisia vaihtoehtoja, sillä kuitu syrjäyttää ruuassa imeytyvää energiaa, tasaa verensokerin heilahteluita ja parantaa kylläisyyttä auttaen näin osaltaan painonhallintaa. Lisäksi kuitupitoisuus on hyvä etämittari täysjyväviljatuotteiden ja kasviksien käytölle ja kertoo näin monien vitamiinien, mineraalien ja bioaktiivisten ainesosien runsaasta saannista.
Ruokavaliosi kuitujen kokonaismäärä on 39.7 g.
***



Tästä viikosta olen huomannut sen, että pitäisi syödä enemmän. Voi apua!
Kun nytkin jo tuntuu siltä että maha paukkuu tästä ruokamäärästä. Tai sitten pitäisi vaan etsiä niitä ruokia joissa niitä kaloreita on enemmän.
No, mies on ensviikolla reissussa ma-to ja kävi kaupassa niin johan taas löytyy eineksiä (pinaattilättyjä) jääkaapista (suunnittelin syöttäväni ne kuitenkin lapsille vaan). Sitten on broilerin koipia ja filesuikalaieta...
Salaattiaineksia kyllä täytyy käydä kaupasta hakemassa ja yrittää pitää itsensä kurissa, sillä normaalisti kun mies on reissussa olen "lohduttanut" itseäni niillä herkuilla iltaisin (kun lapset on jo nukkumassa)..
Täytyy nyt tehdä se lohdutus noilla smoothieilla.. Maitorahkaa ja marjoja.. lapsetkin tykkää joten kaippa se tulee olemaan meidän iltapala seuraavan viikonajan.

Se tietysti harmittaa etten pääse salille/ryhmiksiin mutta täytyy käydä kärrylenkillä lasten kanssa. Saavatpahan hekin vähän aktiviteettia, joten ehkä nukahtavat iltaisin ilman suurimpia älämölöjä (toivossa on hyvä elää).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti