maanantai 3. syyskuuta 2012

Uusi viikko..

Pääsin kuin pääsinkin eilen käymään Combatissa! Mikä ihana fiilis sen jälkeen.
Vaikka ei ollutkaan täysi tunti, vaan 50min joka "yleisönpyynnöstä" venyi 55min (hurja ero)

Combatti sitten nosti päivittäistä kalorimäärää sen verran että loppujen lopuksi ti-su välisenä aikana vajetta tuli 1226kcal.

* Hyvä! Tämän päivän ruokavaliossasi on riittävästi kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä.

Kasvisten, vihannesten, hedelmien, marjojen ja sienten määrä ruokavaliossasi on nyt erinomainen eli 741.1 grammaa. Kiloklubin vähimmäissuositus on 600 grammaa.

* Tämän päivän ruokavaliossasi rasvojen laatua pitää parantaa.

Ruokavaliosi rasvojen kokonaismäärästä 44% on tyydyttyneitä rasvahappoja. Kiloklubi suosittelee, että tyydyttyneiden rasvojen osuus olisi 33%, mutta tähtää aluksi ainakin siihen, että määrä olisi alle 40%.

Pehmeät, tyydyttymättömät rasvat edistävät terveyttäsi ja edesauttavat painonhallintaasi. Saat niitä mm. kasviöljyistä, salaattikastikkeista ja margariinista. Vähennä tyydyttyneen rasvan osuutta valitsemalla nykyistä vähärasvaisempia maito-, liha-, ja einesvalmisteita ja vältä kovetettuja kasvirasvoja. Vähennä myös rasvaisten makeisten ja suolapalojen määrää. 


* Liian suuri osa tämän päivän ruokavaliosi energiasta tulee energiapitoisista herkuista ja naposteltavista.

10 % ruokavaliosi kokonaisenergiasta tulee nyt energiapitoisista herkuista (makeiset, leivonnaiset, sipsit, soseet ja muut kylläisyyttä huonosti pitävät tuotteet). Kiloklubi suosittelee herkkujen osuudeksi alle 10 %.

Liiallinen sokerin ja tyydyttyneiden rasvojen saanti vaikeuttaa painonhallintaa ja heikentää terveyttä. Tarkista ennen kaikkea ruokailurytmisi ja se, että syöt riittävästi kunnon ruokaa. Nämä auttavat kohtuullistamaan etenkin illalla iskeviä mielitekoja. 


* Hyvä! Kuitujen määrä ja laatu tämän päivän ruokavaliossasi on sopiva.

Ruokavaliosi kuidun määrä on hyvä eli saat kuituja yhteensä 35.8 grammaa. Kiloklubin suosittelema vähimmäiskuitumäärä on 25 g. Jos ruokavaliossasi on viljatuotteita, ne ovat myös tarpeeksi runsaskuituisia, eli niissä on kuitua yli 6g/100g.
Kuitu syrjäyttää ruuassa imeytyvää energiaa, tasaa verensokerin heilahteluita ja parantaa kylläisyyttä auttaen näin osaltaan painonhallintaa. Lisäksi kuitupitoisuus on hyvä etämittari täysjyväviljatuotteiden ja kasviksien käytölle ja kertoo näin monien vitamiinien, mineraalien ja bioaktiivisten ainesosien runsaasta saannista.



* Viikko-ohjelmassasi on nyt peräti 37% korkeatehoista liikuntaa (yli 80% maksimisykkeestä tai yli MET 8). Laihdutusliikkujan kannattaisi tähdätä siihen, että enintään 15% liikunnasta olisi korkeatehoista.

Kovatehoinen liikunta ei ole suositeltavaa laihduttajalle, sillä siihen liittyy tapaturmariskejä ja ylirasitusvaaroja. Laihduttajan kannattaa pitää mielessä, että keski- ja matalatehoista liikuntaa pystyy harrastamaan pitempään ja useimmin, jolloin sen avulla voi parhaiten lisätä kalorinkulutusta. 


Muut vihreet oli jo edellisessä postauksessa. Mietiskelin tuota "siihen liittyy tapaturmariskejä ja ylirasitusvaaroja", ei ehkä niin pidä omalla kohdalla paikkansa, koska olen kuitenkin liikkunut jo jonkinverran ja liikkeet on kuitenkin tuttuja. 
Ehkä tuo vinkki koskee huomattavasti ylipainoisia ihmisä, vaikka onhan munkin BMI siinä vähän alle 30 mikä on merkittävän lihavuuden "rajapaalu".

Kuulemma ruokapuolella keltaisia ja punaisia pallukoita saa viikossa olla 5-10, ei kuulemma pidä tavoitella että joka päivä kaikki olisi vihreänä, koska silloin voidaan jo puhua jonkinasteisesta syömishäiriöstä.
Jotenkin silti, itse haluaisi tavoitella sitä neljän vihreää, mahdollisimman usein mutta en silti menisi sanomaan että mulla olisi jonkinasteinen syömishäiriö.
Vai olenkohan vaan (taas vaihteeksi) tulkinnut lukemaani jotenkin väärin.

Mielenkiintoinen pointti oli se noissa vinkeissä, että ei suositeltu kerta viikkoon herkkkupäivää, koska se joillakin saattaa johtaa älyttömiin 4000-5000kcal ylilyönteihin, joka sitten vesittää koko viikon energiavajeet.
Mulla tuo onneksi vielä pysyi lauantaina hanskassa, vaikka vieläkin mietin sen Mars patukan järkevyyttä.

Tämän viikon liikunnat on lähinnä lastenrattaiden kanssa juoksua, vatsalihasjumppaa, crossarilla veivaamista ja loppuviikosta pääsen salille, uimaan ja combattiin, näillä valinnoilla vaihtelevuus menee punaiselle, koska liikkuvuutta harjoittavia liikuntalajeja ei ole.
No pitää katsoa mitä keksii vielä lisäksi tai vaihteluksi. (näköjään venyttely tai body balance saisi kaikki vihreeksi..)
Joten, taidanpa siis venytellä kotona, ei kai siihen aina ohjaajaa tarvi?

Hyvää musaa vaan korville ja illalla venyttelemään.. Onkohan se jotenkin vinksahtunutta jos haluaa joka viikko liikunta neliöt kaikki vihreeksi??
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti