keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tein sen taas

..ylitin suositeltavan energiasaannin ravinnosta. JOS olisin eilen illalla syönyt iltapalla vain puolet tekemästäni smoothiesta, olisin pysynyt alle suosituksen, mutta mutta..


Kasviksia (+hedelmät ja marjat) tuli syötyä yhteensä huimat 908,1g,  kuituja 36,8g.
Nyt näyttäisi siis siltä, että 3 palaa Real leipää, kaurapuuro ja täysjyväriisi vaikka se ei ollutkaan kovin kuitupitoista riittää saamaan kuitupallukan vihreäksi.
Asia mitä monet siellä kiloklubin keskusteluissa miettii.
Sieltä muuten luin että askillisella Sisu -pastellejakin saa kuidut vihreäksi.

Eilen esikoinen jäi kotiin, oksenti aamusella muutaman kerran, mutta ei onneksi enää puolen päivän jälkeen. Mutta on nyt vielä tämän päivän kotona.

Eiliselle olin suunnitellut taas kärry-intervalli hölkkää mutta ei se sitten onnistunut. Vaihtui humoristiseen 30min vatsalihastreeniin ja myöhemmin illalla 45min venyttelyyn.
Humoristinen vatsalihastreeni on sitä kun tuossa pienessä tilassa tv:n edessä jumppaa yhteensä 5 henkeä ja kun se 2,5vuotiaskin on ihan tosissaan mukana. Hän ei ihan kaikkea jaksanut tehdä mutta muut, kohta 4v, kohta 7v ja 8v kyllä veti ihan kiitettävästi.

Tänään on pojalla futisharkat ja mietinkin lähtiskö sinne juosten, pyörällä vai autolla ja tänään olisi se "lepopäivä" liikunnasta.
Matkaa harkkoihin olisi, jos hallin kulmalta pystyy "oikaisemaan" vähän vajaa 2km ja jos ei pääse vähän vajaa 3km. Olisi siis oivan mittainen lenkki siis.

Tällä viikolla sain myös tietää että kaksi vanhinta oli päässyt uimaseuran tekniikkakouluun, joten meidän harrastekalenteri on aika liikuntapainoitteinen.
Esikoisen ei-liikunnallinen harrastus, kuvataidekoulu vie viikosta 1,5t.
Sitten on tanssia, futista ja uintia. Mikä tarkoittaa sitä että jokatoinen sunnuntai on nyt semmoinen päivä kun meidän lapsilla ei ole harrastuksia kenelläkään!
Lapsia on siis 4.
Tuon kalenterin kanssa on sitten kiva alkaa suunnittelemaan niitä omia liikkumisiaan, osan nyt onneksi voi ajoittaa samaan aikaan lapsen harrastuksen kanssa ja onneksi on se toinenkin aikuinen perheessä että oikeasti on mahdollisuus päästäkin tekemään jotain.

Onneksi myös kotona pystyy tekemään, vaikka sitä aluksi hieman epäilinkin. Tosin crossarilla ei kannata alkaa polkemaan lasten läsnäollessa kun tulevat siihenkin mukaan ja siinä on sitten se vaara (jos ite ei ole ihan kuusalla) että pienen jalat tai joku muu osa jää väliin.

Varmistin myös oikean liikkuja profiilini kiloklubiin, se on tosiaan kuntoliikkuja. Suositukset, kuten ajattelinkin minimejä joten jatkan tänän samaan malliin kun se tuntuu nyt hyvältä.

Liikuntamerkintöjä merkkaan myös Heia Heiaan, käyttääkö kukaan muu sitä?
Täällä



1 kommentti:

  1. En ole käyttänyt tuota heiaheia -palvelua. Mä nostan kaikille äideille hattua, jotka jaksaa yhdistää oman liikkumiset + lapsien liikkumiset yhteen(+kaiken muukin). Itselläni on 3 lasta, mutta onneksi vielä vain yksi harrastaa ja vain yhtä harrastusta. Silti tuntuu, että minun aika ei riitä mihinkään :D . Meilläkin 2 vanhempaa lasta jumppaa minun mukana, kun kotona sitä teen.

    VastaaPoista