tiistai 4. syyskuuta 2012

Vihreät pallukat

No niin, tässä se nyt sitten on..

* Hyvä! Tämän päivän ruokavaliossasi on riittävästi kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä.

Kasvisten, vihannesten, hedelmien, marjojen ja sienten määrä ruokavaliossasi on nyt erinomainen eli 830.9 grammaa. Kiloklubin vähimmäissuositus on 600 grammaa.

* Päivittäinen energiansaantisi on kohdallaan.
Proteiinien osuus ruokavaliosi kokonaisenergiasta on 26% ja rasvan osuus 29%. Lisäksi rasvoista on tyydyttyneitä rasvoja 31%. Kiloklubin suositus proteiinien osuudeksi kokonaisenergiasta on 15-35%. Rasvaa tulisi olla 25-65%, joista tyydyttyneitä rasvoja alle 33%.
Saat siis ravinnostasi oikean määrän oikeanlaista energiaa. Jatka samaan malliin!

* Energiapitoisten herkkujen, naposteltavien ja juomien määrä tämän päivän ruokavaliossasi on kohtuullinen.
Ruokavaliossasi on nyt 0 dl korkeaenergisiä juomia ja 0 grammaa energiapitoisia herkkuja. Lisäksi ruokavaliosi kokonaisenergiamäärästä 0% kertyy herkuista.
Kiloklubin suositus on alle 5 dl korkeaenergisiä juomia ja alle 100 g energiapitoisia herkkuja, kuten makeisia, leivonnaisia ja sipsejä. Lisäksi ruokavalion kokonaisenergiamäärästä alle 10% pitäisi tulla herkuista.
Osaat käyttää sopivasti energiapitoisia herkkuja. Jatka samaan tapaan!

* Hyvä! Kuitujen määrä ja laatu tämän päivän ruokavaliossasi on sopiva.
Ruokavaliosi kuidun määrä on hyvä eli saat kuituja yhteensä 40.3 grammaa. Kiloklubin suosittelema vähimmäiskuitumäärä on 25 g. Jos ruokavaliossasi on viljatuotteita, ne ovat myös tarpeeksi runsaskuituisia, eli niissä on kuitua yli 6g/100g.
Kuitu syrjäyttää ruuassa imeytyvää energiaa, tasaa verensokerin heilahteluita ja parantaa kylläisyyttä auttaen näin osaltaan painonhallintaa. Lisäksi kuitupitoisuus on hyvä etämittari täysjyväviljatuotteiden ja kasviksien käytölle ja kertoo näin monien vitamiinien, mineraalien ja bioaktiivisten ainesosien runsaasta saannista.

Eilen ei tullut syötyä perunaa, riisiä taikka pastaa, mikä varmaan osaltaan selittää kuidun viheryyttä.
Tänään jätin pellavansiemenrouheen puurosta pois, ajattelin testata jos syö tuon 3-4 Real leipää päivässä onko se riittävä takaamaan riittävän kuidun saannin ja jos myös syö pastaa tai riisiä miten se vaikuttaa.. Vaikkakin riisi mitä kaapissa on on täysjyvää, pasta ei.

Kiloklubin asetuksiakin vähän muutin, vaihdoin laihduttajaliikkujan kuntoliikkujaksi. Se vaikutti siten, että viimeviikon punaisuus teho neliössä vaihtui vihreäksi.
Kuntoliikkujan ja laihdutusliikkujan ero on myös siinä, että kuntoliikkujalle suositellaan vain 90min vähimmäisliikkumiseksi.  Laihdutusliikkujalla se oli 200min.
Kuntoliikkujana taas saa vähän "anteeksi" notia kovempia treenejä joten sopii mulle mielestäni paremmin.. Tai onko sillä loppujen lopuksi niin suurta merkitystä kumpi se on kun kuitenkin liikkuisin miten ite haluan, ainut vaan se että haluan metsästää niitä vihreitä..
Mikä varmaan osaltaan on myös väärin..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti